Trappen

Er zijn twee soorten materialen die we gebruiken voor het stofferen van een trap.

 

Zachte vloerbedekking zoals tapijt.

Tapijt is verkrijgbaar in een aantal uitvoeringen zoals hoogpolig, velours, bouclé enz.

De kwaliteiten en trapgeschiktheid staan vermeldt op de stalen, let hiervoor op het trapsymbool. Wij stofferen alleen trapgeschikte tapijten op uw trap omdat alleen dit tapijt vanuit de fabriek gegarandeerd is.

 

Harde vloerbedekking zoals marmoleum en vinyl:

Marmoleum is zeer sterk materiaal, wat niet gebogen kan worden, waardoor er op zowel de open als de dichte trap een neusstrip wordt gemonteerd. Zowel voor de afwerking als het waarborgen van de veiligheid doordat deze voorzien is van een antislip.

Vinyl is alleen trapgeschikt indien dit vermeldt staat op de stalen, ook hierbij wordt dezelfde neusstrip gemonteerd zoals bij marmoleum wordt gedaan.

 

Hoe wordt uw trap de mooiste?

Om een goed eindresultaat met harde- en zachte vloerbedekking te kunnen bereiken is het van belang te kunnen beginnen met een schone trap, waar niet alleen de oude vloerbedekking van verwijderd is maar ook de oude lijmresten, spijkers en nieten.

 

De oude lijmresten kunt u met een scherpe verfkrabber en een lijmoplosmiddel, zoals thinner verwijderen. Let daarbij wel op brandgevaar! Vooral bij Marmoleum en vinyl trappen.

 

Het goed stofferen van een trap vraagt naast werkinzicht en ervaring ook een goede kennis van het te verwerken materiaal. Tapijt kan maar op één manier op de trap verwerkt worden, indien dit niet goed verwerkt wordt ontstaat er een lelijke inkijk op de pool en heeft u een overmatige slijtage van uw tapijt. Alleen vakbekwame stoffeerders hebben deze kennis en zullen met het tapijt een stukje vakwerk afleveren wat mensen zonder enige ervaring niet na kunnen doen.

Heeft u vragen? Wij bellen u terug

Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug
Copyright © Edwin van Lith Woningstoffeerderij 2024 Gerealiseerd door: BIG FAT Internet